csrf
Kampenvoorelkaar logo
Kampenvoorelkaar

Vacature: Penningmeester

Wil jij impact hebben en verschil maken in jouw stad? Dan zoeken we jou! Stichting Present organiseert zinvol vrijwilligerswerk voor groepen. Wij zorgen ervoor dat deze groepen zich inzetten op plekken waar de hulp het hardst nodig is. Elk project is een brug tussen mensen die willen geven en mensen die mogen ontvangen. Stichting Present Kampen is in 2009 opgericht. Het bestuur werkt samen met het operationeel team (onder aansturing van de Algemeen Coördinator). De bestuursleden functioneren op vrijwilligersbasis. Present Kampen is aangesloten bij Stichting Present Nederland. Het bestuur bestaat momenteel uit 3 bestuursleden. Vanwege het vertrek van onze penningmeester per 1 oktober a.s. zoeken we met spoed een nieuwe penningmeester. De Functie De penningmeester van Stichting Present Kampen Herkent zich in de missie en identiteit van Present Staat achter de visie en werkwijze van Present Voorkeur gaat uit naar iemand die op HBO-niveau functioneert Draagt zorg voor financiën van de stichting. Heeft affiniteit met de breedte van kerken, maatschappelijke organisaties etc. in Kampen Heeft bestuurlijke ervaring en zin in een nieuwe samenwerking Verantwoordelijkheden Is verantwoordelijk voor de financiële- en personeelsadministratie (de salarisadministratie is uitbesteed) Is verantwoordelijk voor het opstellen en laten accorderen van de begroting en de jaarrekening Neemt deel aan bestuursvergaderingen (het bestuur vergadert 4 x per jaar) De tijdsindicatie voor deze vrijwilligersfunctie is 10 tot 12 uur per maand. Interesse of heb je vragen over deze functie? Neem contact met ons op.

Lees meer

structureel

Kampen

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

Wil jij impact hebben en verschil maken in jouw stad?
Dan zoeken we jou!

Stichting Present organiseert zinvol vrijwilligerswerk voor groepen. Wij zorgen ervoor dat deze groepen zich inzetten op plekken waar de hulp het hardst nodig is. Elk project is een brug tussen mensen die willen geven en mensen die mogen ontvangen.

Stichting Present Kampen is in 2009 opgericht. Het bestuur werkt samen met het operationeel team (onder aansturing van de Algemeen Coördinator). De bestuursleden functioneren op vrijwilligersbasis. Present Kampen is aangesloten bij Stichting Present Nederland.

Het bestuur bestaat momenteel uit 3 bestuursleden. Vanwege het vertrek van onze penningmeester per 1 oktober a.s. zoeken we met spoed een nieuwe penningmeester.

De Functie
De penningmeester van Stichting Present Kampen

Herkent zich in de missie en identiteit van Present
Staat achter de visie en werkwijze van Present
Voorkeur gaat uit naar iemand die op HBO-niveau functioneert
Draagt zorg voor financiën van de stichting.
Heeft affiniteit met de breedte van kerken, maatschappelijke organisaties etc. in Kampen
Heeft bestuurlijke ervaring en zin in een nieuwe samenwerking
Verantwoordelijkheden

Is verantwoordelijk voor de financiële- en personeelsadministratie (de salarisadministratie is uitbesteed)
Is verantwoordelijk voor het opstellen en laten accorderen van de begroting en de jaarrekening
Neemt deel aan bestuursvergaderingen (het bestuur vergadert 4 x per jaar)
De tijdsindicatie voor deze vrijwilligersfunctie is 10 tot 12 uur per maand.

Interesse of heb je vragen over deze functie? Neem contact met ons op.

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 2 uur

Locatie

Kampen

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Financiën & fondsenwerving
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Kampen

Heb jij een hart voor gezinnen?

Home-Start Kampen

Word vrijwilliger bij Home-Start! Bij Home-Start bied je een gezin door vriendschappelijk contact tijdelijk een steuntje in de rug. Heb jij een luisterend oor, opvoedervaring? Met 2 uur in de week kan jij een gezin écht verder helpen! We bieden je: - een professionele training - warm team van vrijwilligers - interessante workshops - betrokken coördinatoren en - dankbaarheid van ouders en kinderen! Ons werkgebied is heel Gemeente Kampen. Wil je meer weten of aanmelden, mail ons of kijk op de website van Home-Start/Kampen. Saskia: s.heijn@icare.nl Kati: kati.dobos@icare.nl

Structureel
Kampen

Kringloop Kampen

Kringloop Kampen

Kringloop Kampen is een sociale onderneming zonder winstoogmerk die in de regio van de gemeente Kampen meerwaarde wil creëren voor mens, maatschappij en milieu. Dit doen wij door hergebruik van grondstoffen, goederen en producten te stimuleren en alle mensen die aan dit proces willen meewerken, kansen te bieden zichzelf te ontwikkelen. Werken doe je samen met een team van gezellige collega’s met diverse achtergronden. Onder andere bieden wij medewerkers die het nodig hebben begeleiding en passend werk, waardoor zij op een laagdrempelige manier kunnen leren en werken. Ook mensen die willen re-integreren in het arbeidsproces willen wij graag een kans geven. Wij zijn opzoek naar vrijwilligers die een dagdeel, dag of een aantal dagen bij ons willen komen werken. Werkzaamheden kunnen verschillen van kassa werkzaamheden tot bezorgen van goederen. Als u een bepaald expertise hebt en dat graag wilt benutten, dan horen wij dat uiteraard graag. Iedereen is bij ons welkom, ongeacht geloof- of levensovertuiging. Voor meer informatie kunt u mailen t.a.v. Liesbeth en/of Peter

Structureel
Jongeren
Kampen

Kok(s) gezocht

Buurthuiskamer Leger des Heils Kampen

Heb jij passie voor koken en draai je je hand er niet voor om om grote hoeveelheden te koken? Wij kunnen jou hulp goed gebruiken! Naast iemand die aan onderstaande eisen voldoet kunnen we meer mensen met passie voor koken gebruiken neem gerust contact op om samen te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Voor een doorstart van de activiteiten van stichting Moeke onder de paraplu van het Leger des Heils zoeken wij een gediplomeerd kok met up to date kennis van de HACCP regels die minimaal 1 keer per week bij ons op locatie wil koken. Het is de bedoeling dat de maaltijden per 1 persoons of gezinsportie worden verpakt. Er is apparatuur om te vacumeren en snel te koelen zodat de maaltijden diepgevroren door klanten opgehaald kunnen worden. Naast kant en klaar maaltijden zoeken we naar mogelijkheden om ook op locatie te eten met groepen.

Project
Kampen

Gevraagd: technisch coördinator v/m

Energiebank Kampen

De stichting Energiebank Kampen wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Dat doen we onder de paraplu van de Energiebank: een landelijk initiatief dat inmiddels al in elf steden van start is gegaan. Werkzaamheden De technisch coördinator is de spil en het geweten van de energiecoaches. Niet dat je alles weet. Maar je kent de wegen om de vragen die er zijn op te lossen. Jij helpt de energiecoaches bij moeilijker coachtrajecten. Vooral bij bijzondere vragen, bijvoorbeeld over blokverwarming en energiemonitoring en -beheer. Je volgt de ontwikkelingen op de besparingsmarkt en bij de andere Energiebanken. Je adviseert het bestuur bij nieuwe initiatieven. Zoals recent ingevoerd: de subsidieregeling voor vervanging van energie slurpend witgoed. Maar het kan ook zijn dat de woningbouwvereniging samen met de Energiebank een project wil uitvoeren. In zulke projecten speel je als coördinator de initiërende en begeleidende rol. Het opleiden van nieuwe coaches behoort ook tot je aandachtsgebied. Je hoeft het niet zelf te doen maar je weet waar je met je vragen over opleiden terecht kunt en kunt met behulp van derden uit het landelijk verband zorgdragen voor de opleiding van coaches. Naast de eerste opleiding speelt ook het op peil houden van de kennis van coaches een belangrijke rol. De wereld staat immers niet stil en steeds komen er nieuwe mogelijkheden. Regelmatig worden de coaches over de nieuwste ontwikkelingen geïnformeerd. Dit hoort ook tot het takenpakket van de coördinator. Je kunt als je wilt bestuurslid worden van de Energiebank. Zeker als je wat meer ervaring hebt, kan dat een voordeel zijn. Het huidige bestuur staat hiervoor open. Maar het is niet noodzakelijk om dit direct vanaf het begin te doen. Je dient eerst goed ingewerkt te zijn in je rol als coördinator. Het komende winterseizoen kun je nog samen optrekken met Wim Westendorp, de huidige coördinator. Zo kan de overdracht geleidelijk plaatsvinden. De Energiebank is een nog jonge en ambitieuze stichting die nog in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend, omdat je veel vrijheid hebt om met je eigen creatieve ideeën de Energiebank verder te helpen ontwikkelen. Met je inzet lever je een bijdrage aan armoedebestrijding én duurzaamheid. Meer achtergrondinformatie is beschikbaar bij Wim Westendorp, bereikbaar via wim.westendorp@outlook.com of telefonisch via 06 551 56 422. Werktijden Vrij in te delen. In de periode van mei tot september valt het werk grotendeels stil omdat het voor de huishoudens in deze periode moeilijker is gemotiveerd te blijven tot energiebesparing. Het gasverbruik is dan immers al laag.

Structureel