Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Kampenvoorelkaar

Waken bij terminaal zieke mensen thuis

WAKEN BIJ TERMINAAL ZIEKE MENSEN THUIS ”Vrijwillige, palliatieve terminale zorg” is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste drie tot zes maanden van hun leven bevinden. Het verzorgen van een geliefde in deze emotionele periode kan zwaar zijn. Om verlichting aan te brengen kunnen vrijwilligers worden ingezet in de thuissituatie. Als vrijwilliger help je bij de persoonlijke verzorging en waak je aan bed bij de zieke. Je geeft bijvoorbeeld drinken aan, je luistert of praat met degene die ziek is of je bent juist simpelweg in stilte aanwezig. Verder waarschuw je de familie indien nodig. ‘Er zijn’, van mens tot mens, is het belangrijkst. Je verricht geen medische of huishoudelijke taken. Door de aanwezigheid van jou als vrijwilliger kan de situatie voor een partner of familie dragelijker worden. Zo kan een naaste even een boodschap doen, een boek lezen of met een gerust hart gaan slapen. Vaardigheden Gevoel en aandacht voor mensen en een groot hart zijn de belangrijkste vaardigheden om vrijwilliger te worden. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben of uit de zorg te komen. Tijden en locatie De inzet van vrijwilligers kan ’s nachts of overdag plaatsvinden en op verschillende locaties. Meestal waken we thuis, maar soms ook in het ziekenhuis of in een instelling. We zijn actief in de regio Kampen, Zwartewaterland, Zwolle en/of Hattem. Zelf bepaal je waar, hoe vaak en wanneer je ingezet zou willen worden. Het kan variëren van een paar keer per week tot een paar keer per jaar. Wat jij fijn vindt. Alles gaat in goed overleg. Start Voordat je aan de slag gaat, maken we eerst met elkaar kennis en kijken we of het van beide kanten goed voelt. Daarnaast doen we navraag bij een referent en vragen we een VOG aan. Ook volg je een basistraining van 4 dagdelen. Naast dat dit vrijwilligerswerk je waarschijnlijk veel voldoening gaat geven, kun je de volgende dingen van ons verwachten: Een basistraining van 4 dagdelen Een training transfertechnieken van 2 dagdelen Individuele begeleiding Periodieke bijeenkomsten waarbij we de 'inzetten' bespreken Themabijeenkomsten over bijvoorbeeld ziektebeelden of hulpverleningsinstanties Bijscholing Onkostenvergoeding en verzekering Er is jaarlijks een uitje en een nieuwjaarsbijeenkomst

Lees meer

structureel

Grafhorst, IJsselmuiden, Kampen, Kamperveen, Mastenbroek, s-Heerenbroek, Wilsum, Zalk

Kampen: Kampereiland

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

WAKEN BIJ TERMINAAL ZIEKE MENSEN THUIS

”Vrijwillige, palliatieve terminale zorg” is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste drie tot zes maanden van hun leven bevinden. Het verzorgen van een geliefde in deze emotionele periode kan zwaar zijn. Om verlichting aan te brengen kunnen vrijwilligers worden ingezet in de thuissituatie.

Als vrijwilliger help je bij de persoonlijke verzorging en waak je aan bed bij de zieke. Je geeft bijvoorbeeld drinken aan, je luistert of praat met degene die ziek is of je bent juist simpelweg in stilte aanwezig. Verder waarschuw je de familie indien nodig. ‘Er zijn’, van mens tot mens, is het belangrijkst. Je verricht geen medische of huishoudelijke taken. Door de aanwezigheid van jou als vrijwilliger kan de situatie voor een partner of familie dragelijker worden. Zo kan een naaste even een boodschap doen, een boek lezen of met een gerust hart gaan slapen.

Vaardigheden
Gevoel en aandacht voor mensen en een groot hart zijn de belangrijkste vaardigheden om vrijwilliger te worden. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben of uit de zorg te komen.

Tijden en locatie
De inzet van vrijwilligers kan ’s nachts of overdag plaatsvinden en op verschillende locaties. Meestal waken we thuis, maar soms ook in het ziekenhuis of in een instelling. We zijn actief in de regio Kampen, Zwartewaterland, Zwolle en/of Hattem.
Zelf bepaal je waar, hoe vaak en wanneer je ingezet zou willen worden. Het kan variëren van een paar keer per week tot een paar keer per jaar. Wat jij fijn vindt. Alles gaat in goed overleg.

Start
Voordat je aan de slag gaat, maken we eerst met elkaar kennis en kijken we of het van beide kanten goed voelt. Daarnaast doen we navraag bij een referent en vragen we een VOG aan. Ook volg je een basistraining van 4 dagdelen.

Naast dat dit vrijwilligerswerk je waarschijnlijk veel voldoening gaat geven, kun je de volgende dingen van ons verwachten:
Een basistraining van 4 dagdelen
Een training transfertechnieken van 2 dagdelen
Individuele begeleiding
Periodieke bijeenkomsten waarbij we de 'inzetten' bespreken
Themabijeenkomsten over bijvoorbeeld ziektebeelden of hulpverleningsinstanties
Bijscholing
Onkostenvergoeding en verzekering
Er is jaarlijks een uitje en een nieuwjaarsbijeenkomst

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 1 tot 32 uur

Het mag ook elke maand of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Grafhorst, IJsselmuiden, Kampen, Kamperveen, Mastenbroek, s-Heerenbroek, Wilsum, Zalk

Kampen: Kampereiland

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Religie & zingeving
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Riëtte
75% profielsterkte

Over Riëtte

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Riëtte is ingeschreven op Kampenvoorelkaar sinds 09-04-2024
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Gastdocent voor t basisonderwijs (vrijwillig)
Binnenstad Kampen, IJsselmuiden

Gastdocent voor t basisonderwijs (vrijwillig)

Maandelijks · 0 tot 24 uur
Rode Kruis Overijssel

Kom in actie voor het Rode Kruis Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou! In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO. Ons educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en het verzorgen van activiteiten, met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Wat ga je doen? Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO-skills voor jou” en de “Pleisterrace”. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: lesmateriaal voor het basisonderwijs • Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio. • Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Wie ben jij? • Je wordt blij van lesgeven en je hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar. • Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar. • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Wat kun je van ons verwachten? Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en met ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en - afhankelijk van jouw opleiding en ervaring - eventueel een cursus didactiek. Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en zal voor deze functie een VOG aanvragen. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Mensen met ervaring (in jeugdzorg)  gezocht.
Binnenstad Kampen

Mensen met ervaring (in jeugdzorg) gezocht.

Project · wekelijks 1 tot 3 uur
De WachtVerzachter Kampen

De WachtVerzachter is een project welke mensen helpt die te maken hebben met de wachtlijsten in de GGZ of jeugdzorg. In Kampen richten we ons op jongeren tussen de 12 en de 18 jaar die op de wachtlijst staan hiervoor. We helpen deze jongeren door het bieden van een luisterend oor, bieden van ontspanning en activiteiten door iemand die snapt wat het betekend wanneer je je niet goed voelt en moet wachten op de juiste hulp. We bieden geen begeleiding of therapie, maar proberen er gewoon van mens tot mens er te zijn voor de jongeren. Wij leiden je op om jouw ervaring op een fijne manier in te kunnen zetten.

Schoonmaakhulp
IJsselmuiden

Schoonmaakhulp

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Focus Kampen

Stichting Focus Kampen is op zoek naar iemand die het leuk vindt om 1x per week onze 2 ruimtes schoon te maken. Wij zijn een non-profit organisatie die zich inzet voor de verbetering van de positie van mensen die niet als vanzelfsprekend hun weg vinden in de maatschappij, met speciale aandacht voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Heb je interesse, dan willen wij graag met je kennismaken. Welke dag en tijd kunnen we in overleg bespreken.

Jongeren
Museum vrijwilligers gezocht!
Binnenstad Kampen

Museum vrijwilligers gezocht!

Project · wekelijks 3 tot 8 uur
Stedelijk Museum Kampen

Stedelijk Museum Kampen heeft vele vrijwilligersfuncties! Denk aan suppoosten (gastheren/gastvrouwen), winkel- en baliemedewerkers, of beide inéén in de Voormalige Synagoge. Ook zijn er functies op oproepbasis zoals gidsen, educatiemedewerkers en catering. De bestaande groep van ca. 80 vrijwilligers kunnen nog wel een paar handen extra gebruiken. Jong- en oud, alles en iedereen is welkom om zich aan te melden. Stedelijk Museum Kampen has many volunteer positions! Think of attendants (hosts/hostesses), shop and counter employees, or both in one in the Former Synagogue. There are also on-call positions such as guides, education staff and cateringstaff. The existing group of approximately 80 volunteers could use an extra pair of hands. Young and old, everyone with a cultural heart or with a healthy curiosity about art & culture is welcome to apply. The main language in the museum is Dutch, a volunteer will in any case have to be able to understand the Dutch language in speech and writing or be in the process of learning to do so.

Jongeren
Workshopleider Goed Voorbereid (vrijwillig)
Binnenstad Kampen

Workshopleider Goed Voorbereid (vrijwillig)

Maandelijks · 0 tot 24 uur
Rode Kruis Overijssel

Jij weet als geen ander deelnemers te inspireren Het Rode Kruis heeft een interactieve workshop Goed Voorbereid (1,5 uur) ontwikkeld. In de workshop leren deelnemers hoe zij zich kunnen voorbereiden op een (kleine of grote) noodsituatie. De workshops worden aan diverse doelgroepen in en om Deventer gegeven. Wat hebben wij je te bieden? • Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je je kwaliteiten als workshopleider verder kunt ontwikkelen; • Een korte opleiding op het gebied van didactische vaardigheden en presentatietechnieken; • Vergoeding gemaakte kosten en kilometers; • Toegang tot de online leeromgeving van het Rode Kruis. Wat neem jij mee? • Affiniteit met het thema veiligheid in en om de woning en preventie; • Durf om enthousiast voor een groep te staan waardoor je deelnemers weet te stimuleren en motiveren; • Je kan professionele afstand bewaren in combinatie met het tonen van betrokkenheid; • Kennis en inzicht in het belang van een netwerk in noodsituaties; • Voldoende tijd beschikbaar om 4-8 workshops per jaar te verzorgen. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling.

Enthousiaste medewerk(st)ers uitleen
Binnenstad Kampen

Enthousiaste medewerk(st)ers uitleen

Wekelijks · 2 tot 2 uur
Speelotheek

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in een gezellig team? De Speel-O-Theek kan jouw hulp goed gebruiken! Onze Speel-O-Theek leent speelgoed uit voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. We zijn 4 dagdelen open: op dinsdag- en donderdagavond en op woensdag- en zaterdagochtend. De Speel-O-Theek werkt uitsluitend met vrijwilligers. I.v.m. het groeiende ledenaantal zijn wij op zoek naar extra vrijwilligers (2 uur per week) voor de donderdagavond en zaterdagochtend (dit kan in overleg wekelijks, om de week etc.). Wat ga je o.a. doen: * speelgoed (-onderdelen) controleren en bij inname * uitleen speelgoed registreren in computersysteem * het speelgoed en alle onderdelen in computer bijhouden * mail en telefoon beantwoorden * indien mogelijk meehelpen met activiteiten zoals open dagen, beurzen, etc. Wij bieden: * leuk contact met ouders, groot-/gastouders, kinderen en vrijwilligers * een enthousiast team vrijwilligers * jaarlijks een gezellige vrijwilligersavond * een gratis lidmaatschap Wanneer je . . . : . . . iemand bent die nauwkeurig werkt . . . contact maken leuk vindt . . . een teamplayer bent . . . gewend bent om met computer om te gaan (eenvoudige handelingen) Dan zijn we op zoek naar jou! Heb je er al zin in? Reageer via deze site. We geven je heel graag meer informatie!

Vrijwilliger Kunstatelier
IJsselmuiden

Vrijwilliger Kunstatelier

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Focus Kampen

Stichting Focus Kampen is op zoek naar iemand die het leuk vindt om met ons mee te denken en helpen met het vormgeven van ons kunstatelier. Wij zijn een non-profit organisatie die zich inzet voor de verbetering van de positie van mensen die niet als vanzelfsprekend hun weg vinden in de maatschappij, met speciale aandacht voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Heb je interesse, dan willen wij graag met je kennismaken. Welke dag en tijd kunnen we in overleg bespreken.

Jongeren
Bevolkingszorg-hulpverlener (vrijwillig)
Binnenstad Kampen

Bevolkingszorg-hulpverlener (vrijwillig)

Maandelijks · 0 tot 24 uur
Rode Kruis Overijssel

Sta jij klaar om een helpende hand toe te steken? Wat je gaat doen ? Bij een ramp of crisissituatie in jouw regio word je opgeroepen als hulpverlener van ons team Bevolkingszorg bij de zorg voor getroffenen, bijvoorbeeld bij een ontruiming van een zorginstelling. Onder leiding van een teamleider staat het team klaar om mensen op te vangen in een opvanglocatie. Je bent voor de betrokkenen op dat moment het eerste aanspreekpunt, je biedt praktische hulp én een luisterend oor. Daarnaast kan ook het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats tot je taken behoren. Wat krijg jij? • Veel voldoening omdat je hulp biedt waar en wanneer het echt nodig is; • Trainingen om je voor te bereiden: 1. Bevolkingszorg; theorie en praktijk van 3 dagdelen 2. E-modules Welkom, 'Mentale Eerste Hulp' en 'Op pad met de portofoon'; 3. EHBO • De kans om ervaring én contacten op te doen in een Noodhulp-organisatie; • Een vergoeding voor gemaakte reiskosten. Wat vragen wij? • Je bent lichamelijk én geestelijk in goede conditie; • Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te komen; • Je bent sociaal en communicatief vaardig en je weet van aanpakken; • Een EHBO-certificaat of de bereidheid deze te behalen; • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Onze hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling.

Gevraagd: technisch coördinator v/m
Grafhorst

Gevraagd: technisch coördinator v/m

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Energiebank Kampen

De stichting Energiebank Kampen wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Dat doen we onder de paraplu van de Energiebank: een landelijk initiatief dat inmiddels al in elf steden van start is gegaan. Werkzaamheden De technisch coördinator is de spil en het geweten van de energiecoaches. Niet dat je alles weet. Maar je kent de wegen om de vragen die er zijn op te lossen. Jij helpt de energiecoaches bij moeilijker coachtrajecten. Vooral bij bijzondere vragen, bijvoorbeeld over blokverwarming en energiemonitoring en -beheer. Je volgt de ontwikkelingen op de besparingsmarkt en bij de andere Energiebanken. Je adviseert het bestuur bij nieuwe initiatieven. Zoals recent ingevoerd: de subsidieregeling voor vervanging van energie slurpend witgoed. Maar het kan ook zijn dat de woningbouwvereniging samen met de Energiebank een project wil uitvoeren. In zulke projecten speel je als coördinator de initiërende en begeleidende rol. Het opleiden van nieuwe coaches behoort ook tot je aandachtsgebied. Je hoeft het niet zelf te doen maar je weet waar je met je vragen over opleiden terecht kunt en kunt met behulp van derden uit het landelijk verband zorgdragen voor de opleiding van coaches. Naast de eerste opleiding speelt ook het op peil houden van de kennis van coaches een belangrijke rol. De wereld staat immers niet stil en steeds komen er nieuwe mogelijkheden. Regelmatig worden de coaches over de nieuwste ontwikkelingen geïnformeerd. Dit hoort ook tot het takenpakket van de coördinator. Je kunt als je wilt bestuurslid worden van de Energiebank. Zeker als je wat meer ervaring hebt, kan dat een voordeel zijn. Het huidige bestuur staat hiervoor open. Maar het is niet noodzakelijk om dit direct vanaf het begin te doen. Je dient eerst goed ingewerkt te zijn in je rol als coördinator. Het komende winterseizoen kun je nog samen optrekken met Wim Westendorp, de huidige coördinator. Zo kan de overdracht geleidelijk plaatsvinden. De Energiebank is een nog jonge en ambitieuze stichting die nog in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend, omdat je veel vrijheid hebt om met je eigen creatieve ideeën de Energiebank verder te helpen ontwikkelen. Met je inzet lever je een bijdrage aan armoedebestrijding én duurzaamheid. Meer achtergrondinformatie is beschikbaar bij Wim Westendorp, bereikbaar via [e-mailadres verborgen] of telefonisch via [telefoonnummer verborgen]. Werktijden Vrij in te delen. In de periode van mei tot september valt het werk grotendeels stil omdat het voor de huishoudens in deze periode moeilijker is gemotiveerd te blijven tot energiebesparing. Het gasverbruik is dan immers al laag.

Conciërge binnen IRIS Kindcentrum Bouwman
Brunnepe

Conciërge binnen IRIS Kindcentrum Bouwman

Wekelijks · 9 tot 14 uur
IKC Bouwman

Binnen ons team neemt per 01-01-2025 onze onderwijsassitent en conciërge afscheid in verband met zijn pensioen. Vanaf die datum zijn wij als kindcentrum op zoek naar een handig en enthousiast persoon die een aantal uren per dag hand- en spandiensten kan doen in en rondom onze beide locaties zoals: - Koffieautomaten schoonmaken dagelijkse spoeling en wekelijkse spoeling met zuiveringstablet; - Planten water geven en 1x per week plantenvoeding in het water; - Restafvalcontainer op donderdag aan de weg zetten en vrijdag weer naar binnen; - PMD containers op beide locaties aan de weg zetten en weer terugzetten; - Bestellingen uitpakken en in het magazijn plaatsen; - Aankopen bij Praxis met factuurpas worden per maand gefactureerd via de mail, deze mail doorsturen naar Ellen Winters voor betaling bij OAB Meppel; - Entrees van beide locaties netjes houden, inlooproosters schoonhouden; - Kleine reparaties uitvoeren op beide locaties; - Berging Pannenkoekendijk netjes houden; - Berging kleutermateriaal en fietsenstalling aanvegen; - Papier ophalen uit de lokalen en kopieerruimte Wilhelminalaan op vrijdag Het zou mooi zijn wanneer deze persoon het leuk vindt om met kinderen om te gaan. Wanneer dit zo is dan kan onderstaande taak erbij komen: - De gehele week twee keer pleinwacht, behalve op woensdag Bovenstaande taken doet onze huidige onderwijsassistent en conciërge. Samen gaan wij afspraken maken wat wel/niet gedaan kan worden.