csrf
Kampenvoorelkaar logo
Kampenvoorelkaar

Heb jij een hart voor gezinnen?

Word vrijwilliger bij Home-Start! Bij Home-Start bied je een gezin door vriendschappelijk contact tijdelijk een steuntje in de rug. Heb jij een luisterend oor, opvoedervaring en een positieve instelling? Met 2 uur in de week kan jij een gezin écht verder helpen! We bieden je: - een professionele training - warm team van vrijwilligers - interessante workshops - betrokken coördinatoren en - dankbaarheid van ouders en kinderen! Ons werkgebied is heel Gemeente Kampen. Wil je meer weten of aanmelden? Kijk op de website van Home-Start!

Lees meer

structureel

Kampen

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen

Beschrijving

Word vrijwilliger bij Home-Start!

Bij Home-Start bied je een gezin door vriendschappelijk contact tijdelijk een steuntje in de rug. Heb jij een luisterend oor, opvoedervaring en een positieve instelling? Met 2 uur in de week kan jij een gezin écht verder helpen!

We bieden je:
- een professionele training
- warm team van vrijwilligers
- interessante workshops
- betrokken coördinatoren en
- dankbaarheid van ouders en kinderen!

Ons werkgebied is heel Gemeente Kampen.

Wil je meer weten of aanmelden?
Kijk op de website van Home-Start!

Praktische informatie

Locatie

Kampen

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Kampen

Steunouders gezocht!

gemeente Kampen

Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die 1 of 2 dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind (0 tot 18 jaar). Zo geven ze gezinnen hernieuwde ademruimte. Want voor alle ouders is het fijn om er niet alleen voor te staan in het grootbrengen van je kind(eren), maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als die nodig is. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Als je steunouder wordt, krijg je van ons een training, en begeleiden we jou en het gezin waaraan je gekoppeld bent.

Project
Kampen

Mede-organisator voor Kerk in Oud Kampen

Carin

Tijdens Kerst in Oud Kampen werken we met een grote groep vrijwilligers uit een aantal kerken samen om op de route mensen een plek van rust te bieden. We willen mensen vriendelijk welkom heten. De reden waarom we dat doen? We willen iets van Jezus’ licht uitstralen. Daar geven we graag meer uitleg over als mensen ernaar vragen. Als organisatie willen we licht verspreiden in deze donkere wereld, en dat doen we door voor anderen te zorgen in woord en daad. Dat wordt tijdens Kerst in Oud Kampen heel concreet. Kom jij onze commissie versterken met jouw organisatietalent? We vergaderen een paar keer in de aanloop naar december, en op de dagen zelf zijn we aanwezig (en worden we ondersteund door een grote groep vrijwilligers). Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Structureel
Zwolle, Raalte, Ommen, Steenwijkerland, Deventer, Zwartewaterland, Kampen, Hardenberg, Staphorst, Olst-Wijhe, Dalfsen

Vrijwilliger Social Media IJsselland

Rode Kruis Overijssel

Ben jij vaak op social media te vinden? Heb je ervaring met content-creatie (beeld en copy) voor Facebook, Instagram en Linkedin? Dan zoeken we jou om het Rode Kruis in Overijssel goed op de kaart te zetten en te houden. Je bent verantwoordelijk voor de content(planning) van onze social media accounts. Soms maak je zelf content, soms plaats je iets door, vanuit de locaties in de districten of vanuit het landelijke of internationale Rode Kruis. Je publiceert, monitort, beantwoordt vragen en analyseert. Zo draag je bij aan consistente zichtbaarheid van het Rode Kruis in Overijssel. Wij bieden: • Een flexibele en zelfstandige vrijwilligersfunctie; • Vergoeding van gemaakte kosten en kilometers; • verzekering tijdens de uitvoering van je werkzaamheden voor het Rode Kruis We vragen van jou: • MBO+ werk- en denkniveau en ervaring op het gebied van social media; • Handigheid in het vinden of maken van beeldmateriaal (zowel foto’s als filmpjes) per type medium, plus een vlotte pen; • Initiatiefrijk en in staat om op basis van analyse de socialmedia-kanalen steeds verder te ontwikkelen; • Flexibiliteit in je tijd (4-8 uur per week); • Bereidheid om je voor langere tijd als vrijwilliger in te zetten voor het Rode Kruis; • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis (menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid); • Je woont bij voorkeur in Overijssel. Solliciteren of eerst meer informatie? Neem contact op met Mariska Brouwers, Coördinator Communicatie, mobiel 4360 3360 / mail mbrouwers-at-redcross nl of klik op de button "Ik wil helpen". Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. Help jij ons mee?

Structureel
Kampen

Taalvrijwilligers gezocht

W en L Opleidingen

Heb jij tijd over en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als taalvrijwilliger kan je hier een erg belangrijke bijdrage aan leveren. Onze missie W en L Opleidingen streeft er naar dat iedere inburgeraar naar vermogen participeert in de samenleving en dat wij voor degene die dat (nog) niet kan, ondersteuning bieden. Ons voornemen is om (alle) inburgeraars zelfvoorzienend te laten worden, waardoor zij een weg kunnen vinden binnen de Nederlandse samenleving. Bijvoorbeeld door te werken of een opleiding te volgen. We willen van waarde zijn voor onze cursisten en hun omgeving, zodat iedereen mee kan doen binnen onze maatschappij. Wat ga jij doen? Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van de Nederlandse taal. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een of geeft samen met een docent les aan een groepje. GEÏNTERESSEERD OM VRIJWILLIGER TE WORDEN? Bel of mail ons!

Structureel
Kampen

Sint zoekt een Social media PR expert

Sinterklaashuis

Wij zijn 4 dames die voor het 11e jaar het Sinterklaashuis weer gaan organiseren in de Stadskazerne met een Sinterklaas Bingo van 16 t/m 2 dec 2024. Wij zijn niet handig met in de digitale wereld en zoeken iemand die voor ons het social media wil onderhouden en poster wil maken die we op social media kunnen plaatsen enz.Wie heeft deze kennis en wil ons hierbij helpen waardoor wij nog beter mensen kunnen informeren zodat iedereen ons kan vinden in november. Eigen tempo en tijd indelen.

Structureel
Zwolle, Kampen, Hardenberg, Staphorst, Raalte, Steenwijkerland, Deventer, Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Ommen, Dalfsen

Bevolkingszorg-hulpverlener (vrijwillig)

Rode Kruis Overijssel

Sta jij klaar om een helpende hand toe te steken? Wat je gaat doen ? Bij een ramp of crisissituatie in jouw regio word je opgeroepen als hulpverlener van ons team Bevolkingszorg bij de zorg voor getroffenen, bijvoorbeeld bij een ontruiming van een zorginstelling. Onder leiding van een teamleider staat het team klaar om mensen op te vangen in een opvanglocatie. Je bent voor de betrokkenen op dat moment het eerste aanspreekpunt, je biedt praktische hulp én een luisterend oor. Daarnaast kan ook het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats tot je taken behoren. Wat krijg jij? • Veel voldoening omdat je hulp biedt waar en wanneer het echt nodig is; • Trainingen om je voor te bereiden: 1. Bevolkingszorg; theorie en praktijk van 3 dagdelen 2. E-modules Welkom, 'Mentale Eerste Hulp' en 'Op pad met de portofoon'; 3. EHBO • De kans om ervaring én contacten op te doen in een Noodhulp-organisatie; • Een vergoeding voor gemaakte reiskosten. Wat vragen wij? • Je bent lichamelijk én geestelijk in goede conditie; • Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te komen; • Je bent sociaal en communicatief vaardig en je weet van aanpakken; • Een EHBO-certificaat of de bereidheid deze te behalen; • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Onze hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling.

Structureel